Champagnethee recept

Champagne thee recept voor alcoholvrije champagne

Champagne thee (Proost!). Deze thee is zeer populair en is een hardloper door haar cassisachtige, fruitige smaak en geur met een licht champagnekarakter. Een combinatie van een groene en een witte thee met o.a. de volgende ingrediënten: verveine, lemongrass, cassis en rozenblad.

Wat erg leuk is aan deze thee is dat je een alcoholvrije champagne hiermee kunt maken, een sparkling tea. We noemen deze zetmethode “coldbrew” en wij denken dat bijvoorbeeld de Gall&Gall met haar alcoholvrije champagne niet op kan tegen deze “Sparkling Champagne Thee”

Het is heel eenvoudig. Doe 5 gram losse champagne thee in een glazen fles met 1 liter spa rood, bruisend water. Om 5 gram toe te kunnen voegen aan de fles, schenk je eerst een slokje water uit de fles. Zo heeft de champagne thee wat meer ruimte. Zet vervolgens deze fles een nacht in de koelkast en de volgende dag is de champagne klaar om te drinken. Pas wel een beetje op als je de fles voor de eerste keer weer open maakt. Deze kan namelijk heel erg gaan spuiten. Gebruik een zeefje om uit te schenken.
Wil je toch een klein beetje alcohol, dan kun je het glas voor de helft vullen met prosecco en de andere helft met sparkling champagne.

Proost! Geniet ervan. En mocht je deze thee willen bestellen dan kun je hem hier vinden. Deze thee doet het ook erg goed om als cadeautje te geven als er iets te vieren valt. Bijvoorbeeld als iemand jarig of geslaagd is, iemand heeft een nieuwe baan of een nieuw huis gekocht of bijvoorbeeld voor een babyshower of een kinderfeestje. Je kunt het overal inzetten. Wij adviseren echter er zelf ook van te genieten.

In onze stories op Instagram hebben we deze stappen nogmaals uitgelegd, maar dan met beeld erbij.

 

4 Reactie's
 • Danielle W.
  Geplaatst op 12:35h, 27 april Beantwoorden

  Nog niet koud gedronken, ik hou me aanbevolen. De warme versie vind ik al zo ontzettend lekker! Puur een bakje genieten als thee liefhebber.

  • Bianca Ippel
   Geplaatst op 12:55h, 27 april Beantwoorden

   Leuk! We maken hem graag een keertje voor je.

 • Rineke van Meeteren
  Geplaatst op 08:56h, 11 juli Beantwoorden

  Een topper van de bovenste plank. Ik voeg graag mijn favo toe: koud zetten en dan half om half champagnethee, tonic. Een super aperitiefje zonder alcohol.

  • Bianca Ippel
   Geplaatst op 09:11h, 19 juli Beantwoorden

   Wat een goede tip Rineke, thx! We gaan dit aperitiefje zeker proberen 🙂

Geef een reactie