Heerlijk eerlijk: Burgemeester Krikke bij Inproc Koffie en Thee!

Na een werkbezoek aan de Denneweg kwam burgemeester Pauline Krikke terug naar Inproc Koffie en Thee om de koffiebrander te bedienen. En natuurlijk niet voor een normale branding. De eerste (h)eerlijke biologische koffieboontjes uit Tanzania moesten namelijk gebrand worden. De burgemeester draaide er haar hand niet voor om en genoot zichtbaar van dit ambacht.

Op Instagram @paulinekrikke zei ze hierover:

“En weer keek ik vol bewondering naar hoe een ondernemer kleur geeft aan Den Haag. Ik was op bezoek bij Inproc, de koffiebranderij en theehandel op de Denneweg. Al in 1853 startte Inproc op de Denneweg als de ‘Indische Producten Centrale’. Van 1965 tot 2005 was de zaak in handen van de familie Buys. Afgelopen jaar dreigde sluiting. Tot Krista Buys in de voetsporen van haar ouders trad. Ze draaide als kind al vaak mee in de zaak. Vol trots en enthousiasme heeft ze me alles verteld, laten zien én laten proeven. Ik mocht de eerste scheut van een nieuwe soort koffie in de brander doen. Het gaat om koffie die op een eerlijke manier verbouwd en verkocht is. En ik moet eerlijk bekennen: de koffie is heerlijk!”

Krikke tekende haar eigen branding Tanzania Koffie. Deze wordt door Inproc geveild. De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede aan de Tanzaniaanse koffieboerenfamilies.

Geen reactie's

Geef een reactie